Kinderdagverblijf Ons Stekkie, kinderopvang met een huiselijke sfeer!
Kinderdagverblijf Ons Stekkie biedt kleinschalige kinderopvang aan met een huiselijke en vriendelijke sfeer. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Op onze site krijgt u een eerste indruk van wat wij u en uw kindje te bieden hebben. Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken met ons gezellige kinderdagverblijf. Maak kennis met onze leidsters, bekijk de ruimtes en breng een bezoekje aan onze grote, groene tuin.

Wij heten u van harte welkom op ons kinderdagverblijf!

Klein is fijn
Een klein kinderdagverblijf, met een huiselijke, vriendelijke sfeer. Een prettige omgeving waarin uw kind leert en groeit.
Ons kent ons
Doordat wij een kleine kinderopvang organisatie zijn, kent iedereen elkaar. Al onze kinderen zijn in onze hal te bewonderen op hun eigen wall of fame.
Een huiselijke omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien
Groeien, Verkennen, Ontdekken.

Een kind kan zich ontwikkelen als het de wereld om zich heen kan verkennen en ontdekken. Doordat een kindje alles aan het verkennen en ontdekken is, zal het in zijn ontwikkeling groeien. Kinderen ontwikkelen zich, doordat zij leren. Zij gaan oorzaak en gevolg zien, ontwikkelen het geheugen en daarnaast leren zij de taal. Kinderdagverblijf Ons Stekkie biedt kinderen door middel van diverse manieren uitgebreide ervaring- en leermomenten aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: puzzelen, het doen van spelletjes, samen boekjes lezen, spelen met constructiemateriaal en het voeren van (kring) gesprekjes aan de hand van bijvoorbeeld een thema.

Kruipen, rennen, knutselen

Voordat kinderen kunnen knutselen, zoals tekenen, verven en plakken moet eerst hun grove motoriek ontwikkelen. Een baby leert eerst zich om zijn handjes en voetjes te gebruiken, vervolgens gaat hij zich omdraaien, daarna gaat hij kruipen, zitten, staan en lopen. Langzamerhand zie je dat kinderen moeilijkere dingen leren zoals springen, rennen, fietsen, vangen en gooien. De ontwikkeling van een kind gaat van grof naar fijn. Bij ons op de kinderopvang stimuleren wij baby’s om zichzelf en zijn lichaam te ontdekken. Als kindjes goed kunnen lopen mogen ze buitenspelen in onze grote tuin. Ze kunnen daar rennen, fietsen en spelen op de speeltoestellen om daarmee hun grove motoriek verder te ontwikkelen. Baby’s spelen in onze tuin in het afgeschermde gedeelte. Doordat wij met de kinderen onder andere allerlei knutselwerkjes maken stimuleren wij op deze manier hun fijne motoriek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tekenen, kleuren, verven, plakken, kleien en prikken.

Fantaseren, creëeren, doen

Door middel van fantaseren, te creëren en te doen wordt de ontwikkeling van een kind geprikkeld. Samen fantasiespelletjes spelen, verkleden in de poppenhoek, samen lekker lachen en gek doen zijn manieren om je gevoelens en fantasie te uiten. Bij kinderdagverblijf Ons Stekkie vinden wij het belangrijk dat kinderen hun gevoelens leren uiten. Boos of verdrietig zijn of juist heel blij, het mag allemaal. Ieder kind wordt bij ons op de kinderopvang geaccepteerd zoals het is. Doordat een kind zijn gevoelens mag uiten, ontwikkeld het zijn zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen ontstaat als het kind voelt dat het de moeite waard is en het geaccepteerd wordt zoals het is.

Wat biedt kinderdagverblijf Ons Stekkie?

Gezonde voeding

Op ons kinderdagverblijf bieden wij gezonde voeding aan.

Grote tuin

Elke dag buiten spelen in onze grote, ommuurde tuin. Bekijk Onze tuin.

Ruime groepsruimtes

Kinderen spelen in grote, gezellig ingerichte groepsruimtes. Bekijk Een ruimte.

Flexibele opvang

Bij “Ons Stekkie” kunnen ouders zelf het aantal opvanguren beïnvloeden.

Kleinschalige opvang

Wij zijn een kleinschalige opvang organisatie. “Ons kent ons”

Bekwaam personeel

Er zijn lieve, gekwalificeerde leidsters in dienst.

Laatste Nieuws

Open dag bij kinderdagverblijf Ons Stekkie
11.9.2017

Open dag bij kinderdagverblijf Ons Stekkie

admin 0 Comments

Op dinsdag 26 september van 10:00-12:00 uur en van 15:00-17:00 uur houden wij

Read more

5.9.2017

Spelen in de grote tuin bij kinderdagverblijf Ons Stekkie

admin 0 Comments

Met mooi weer gaan de kids lekker buiten spelen. Spelenderwijs leren ze dan van

Read more

Lief zijn voor ons vriendje
5.9.2017

Zorgzame kinderen bij kinderdagverblijf Ons Stekkie

admin 0 Comments

Heerlijk zomerweer, dus lekker buitenspelen in de tuin. Schattig om te zien,

Read more

Lekker spelen met de auto's
5.9.2017

Zelfs de allerjongsten doen mee met het thema verkeer

admin 0 Comments

Zelfs de allerjongsten zijn met auto’s druk in de weer, passend bij ons

Read more

Wat anderen zeggen
Carolina
Leidster bij "Ons Stekkie"

Werken met kinderen is het leukste wat er is, geen dag is hetzelfde

Annemiek
Moeder van Siem en Faas

Mijn kinderen genieten op "Ons Stekkie", ze leren er zoveel!