Over ons

Home Over ons
 In het kort over ons
Kinderdagverblijf “Ons Stekkie” biedt kinderopvang aan, in het centrum van Rotterdam. Wij zijn al sinds 2001 gevestigd aan de Bloemstraat, een zijstraat aan het Weena. Het bijzondere aan onze locatie is dat wij een ontzettend grote, ommuurde tuin hebben in het midden van de stad. Onze kinderen spelen er elke dag, heerlijk in buiten.

Gezellige indeling
Gezonde voeding
Vriendelijke sfeer
Kleine organisatie
Toegewijd team
Grote tuin
Flexibele opvang
Een combinatie van dit alles maakt kinderdagverblijf “Ons Stekkie” bijzonder!
Samenspelen

Samenspelen moeten kinderen echt leren. Het gaat meestal niet vanzelf. Samenspelen bevordert de taal- en denkontwikkeling. Bovendien is het goed voor de ontwikkeling van humor en fantasie. Van samenspelen leren kinderen: speelgoed te delen en af en toe even te wachten; zich in te leven in andere kinderen; rekening te houden met andere kinderen; dat het leuk is om vriendjes en vriendinnetjes te hebben.

Zelfvertrouwen

De kinderen van rond de 3 jaar vinden zichzelf vaak al heel groot en zijn vaak supertrots als ze iets al goed kunnen. Om ze dit gevoel goed te laten ervaren, laten wij ze bewust helpen met kleine taakjes, die alleen de grootste kinderen mogen doen. Hierdoor beleven zij het ‘groeigevoel’ Denk aan bijvoorbeeld mee het brood uit de keuken halen, het opstapelen van de washandjes, het dragen van de bekers etc. Elke dag mag een ander kindje op de groep de leidsters helpen.

Taalontwikkeling

Kinderen zijn taalwondertjes, hun taalontwikkeling gaat ontzettend snel. Een baby praat nog niet, maar een kindjes rond 1 jaar beginnen al met hun eerste woordjes. Elke dag leren ze er woordjes bij. Wij proberen de taalontwikkeling te stimuleren door veel met de kinderen te praten, liedjes met ze te zingen en regelmatig voor te lezen.

Onze visie

Binnen ons kinderdagverblijf staat het kind centraal. Ieder kind is uniek en wordt geaccepteerd zoals het is. Dit met zijn/ haar eigen persoonlijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden.

Verticale groepen

Verticale groepen bestaan uit kinderen van verschillende leeftijden die zich in verschillende ontwikkelingsfasen bevinden. Kinderdagverblijf “Ons Stekkie” heeft voor verticale groepen gekozen omdat dit aansluit bij onze pedagogische uitgangspunten. Kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen naar hun eigen mogelijkheden en in hun eigen tempo.

Groepsindeling

Binnen ons kinderdagverblijf hebben wij twee verticale groepen, de bloempjes en de bijtjes. Wij streven ernaar steeds twee of drie kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd per groep geplaatst te hebben. Uiteraard kan de samenstelling van de groep in leeftijd en aantal variëren omdat er kinderen naar de basisschool gaan en er kinderen / baby’s bijkomen.

Binnenruimte
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen op het kinderdagverblijf, de eenjarige maar ook de bijna vierjarige. Met de indeling van de groepen is hier rekening mee gehouden. Binnen de groep kunnen rustige en beweeglijke, groepsactiviteiten en individuele activiteiten, naast elkaar plaats vinden.
Buitenruimte
Buiten spelen is niet alleen goed voor de motorische ontwikkeling van een kind, het leert kinderen ook dat de zon warm voelt op je huid, dat er in de herfst blaadjes van de bomen vallen en dat het kan regenen, sneeuwen of heel hard waaien. Contact met de natuur is van groot belang voor kinderen. Wij gaan daarom zo vaak mogelijk naar buiten met de kinderen.
Een geweldige omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien
Download ons informatieboekje en vraag naar de mogelijkheden voor een rondleiding
Ons team

Enthousiaste, deskundige en gekwalificeerde pedagogisch medewerkers zorgen met veel liefde en aandacht voor uw kinderen. Hieronder stellen ze zich aan u voor.

Carolina
Pedagogisch medewerkster

Natascha
Pedagogisch medewerkster

Petula
Pedagogisch medewerkster

Pedagogisch medewerkster